2 Mayıs 2009 Cumartesi

DİN VE AHLAK

İnanç cehaletin öbür adıdır. Cehaletin olduğu yerde her türlü ahlaksızlık, hukuksuzluk ve vahşet olur. 8 yaşında evlendirilen kız çocukları, dinden çıktığı için kafası kesilerek idam edilenler, bilim düşmanlığı insan hakları ihlalleri vb. gibi.
H.Üzmez vakasını hatırlayalım.. "Ben Allahtan korkan bir insan olmasam işini bitirmiştim" diye ateistleri dolaylı olarak ahlaksızlık yapma potansiyeliyle suçlayabiliyor. Oysa ateistlerin çocuk taciz ettiği bir vaka tarihte görülmüş şey değildir. Onlar eğitim ve zeka seviyesi yüksek, bilim ve sanatta ilerlemiş insanlık ve ülkesi için üreten, yaşayan her canlının yaşama özgürlüğünü "tek hayat" "tek dünya" felsefesi ile savunan insanlardır.

Don Juan öğretilerinde geçen bir konuşmayı anımsıyorum.. Kızılderili şifa niyetine bir bitkiyi kopartırken ona şunu söylüyordu: "Bir gün ben de toprak olacağım ve bedenim sana besin olacak, ama şu an sağlığım için senden birkaç yaprak almaya ihtiyacım var.."
Ne demişti? Ha evet "allahtan korkmuş" evet o korkanları görüyoruz. Arabistan'da 8 yaşında kızı evlendirilmesine onay veren şeriat mahkemesi mi? yoksa sosyalizmin çöküşü ile işsiz ve aç kaldığı için bedenini satmak zorunda kalan üniversite mezunu yetişkin kadınlar mı? Hangisi daha feci?

* * *
Elbette ki çocuk istismarı büyük bir günahtır ve bunun dinen caiz kabul ediliyor olması da aslında tanrıya bir hakarettir.
Oysa onlar öyle namusludur ki saçlarının telini göstermezler "namahrem"dir. Uyanın ey millet!. İslam'ın ilk uyguladığı dönemdeki örnekler ortadayken, bugün siyasi sembol olan türban veya çarşaf, temeldeki bu gerçekleri örtemez. Ancak hep aydınlara iftira atarak kendilerine temize çıkartırlar. Cehaletin kendini en güzel ifade yolu iftiradır. H.Üzmez biz de onu üzmeyelim.. der ve onun kabahatli olsa bile Allah yolunda mücadelesinin cinsel güçle mükafatlandırılıdığına kadar varabilen korkunç savunmalar yaparlar. iftira, gerici felsefenin ahlaksızlığının sadece tipik bir örneğidir. Cennet kurgusu ve orada vaadedilen limitsiz fuhuş ahlaksız tekliflerin en büyüğüdür. Bu teklife evet demeyi nasıl vicdanınıza ve onurunuza kabul ettirebiliyorsunuz?

Bu ahlaksızlık ve çocuk istismarları ile de kalmaz inanç. Kendi emelleri için her türlü hileyi meşru ve hak görür. Zira onlar allahın sevgili kullarıdır ve hem bu dünyada hem de ahirette en güzel rızık ve nimetler onlarındır. Evrensel hukuku hiçe sayan uygulamaları ve bilim düşmanlıklarını bugünkü icraatlarda kolayca görmekteyiz. Onlar servetlerine ölçüsüzce servet katmayı ve ezbere ibadeti icra ederken; diğer taraftan cevaplarını google'dan dahi bulabilecekleri sualleri rab'lerine sorup, şifayı Cleveland'da modern tıbbın cihazlarının ve gayrimüslim doktorların kolarına bırakırlar..

* * *
Modern kölelik asgari ücretli çalışan veya işsiz kitle için devam etmekte ve dinciler bu durumu tanrının sınavının bir parçası olarak görürler. Onlar için sadaka bir sosyal adalet mekanizmasıdır. Yaratıcı kimini kimine, erkeği kadına, efendisini köleye üstün yaratmış ve en güzel rızıklarından vermiştir. Bu konuda bir de Ayet verelim: "Allah hiç bir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile, katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve aşikar olarak harcayan bir kimseyi örnek verir. Bunlar hic EŞİT olurlar mı? Hamd Allah'a mahsustur." - Nahl:75
Kuran'da köleliğin yasaklandığına dair hiç bir ayet yoktur..
Olamazdı da. O dönem Arabistan coğrafyasında köleci ekonomik sistem olduğundan; savaşla elde edilen yağma, ganimeti ve köle ticareti ekonominin temel lokomotifiydi. Köle, bir meta bir "medium of exchange" değişim aracı idi. Dinin temelinde ahlaksız emperyalist sömürü düzeni ile pek güzel bir uyum gözlenmektedir. Diğer kitaplı tek tanrılı dinlerde de böyledir.. Latin Amerikada sömürgeciler toprakları, üzerindeki yerliler ile alır satarken, buna isyan eden (zorla hristiyanlaştırılmış) bazı zavallılar, cennette de hristiyanlar olduğu gerekçesiyle cehenneme gitmeyi tercih ediyorlardı. Din tüm sömürü düzenlerinin, (gücünü ilahlardan alan) temel kolonu olarak bütün ihtişamı ve dokunulmazlığı ile dimdik ayaktadır. Halklara büyük yalanlar söyleyen otoriteler, elbette ki bu yalanın da rantını sonuna kadar yiyecek, büyük memurları ile gittikleri sömürge ülkelerinde mabetlerin ihtişamını vurgulayan turistik ziyaretler yapmaktan vazgeçmeyeceklerdir. (İslam'ı düşman ilan eden bir ülkenin başkanı, Sultanahmet Camii ziyaretini neden yapar? işte budur.)



* * *
Kandırılmışlıkları ile sömürü düzenine boyun eğen çoğunluğun, "inançlara saygı" temelinde hayatın her alanına arsızca sokmak istediği sembol ve ritüellere karşı, zavallı aydın azınlığın kendini koruyabileceği, aklını korumak için sığınabileceği tek bir liman yoktur aslında. Zira inançlar saygı beklerken buna katılmayanlar kelle koltukta gezer; "Ben sana saygı duymuyorum, hatta fırsat bulsam canını almak istiyorum" diyen inanca karşı, bir ateist: "bana saygı duymuyorsun, yaşama şansı tanımıyorsun ama benden saygı bekliyorsun öyle mi?" bile diyemez. Kuran şeriatı dinden çıkan ve inanmayanlara, ayrıca da başka dinden olanlara ölüm emri vermiştir. Burada bir ilgiç ayrıntı; Şeriatçı bu dünyada gericiliğe karşı duran aydını infaz ederken, aslında ahiretteki hesaplaşma anını erkene almakta ve işini şansa bırakmamaktadır. Bir yerde de aslında Allah adına karar veren bir yargıç ve cellat olmaktadır. Türkiyede katledilen Turan Dursun, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Onat Kutlar gibi aydınlar, kapatılan siteler, dava edilen ve yasaklanan kitaplar bunun ispatıdır...

* * *
Bunun aksini iddia edenler, laik bir ülkede özgürlüklerini yaşarken diğer yandan da muhtemel cennetten olmaktan korkan ikiyüzlülüğü elden bırakmayan hainlerdir. Onlar; Araplar yanlış yapıyor İslam bu değil derken onlara Kuran'ın emir ve yasaklarını, peygamberin hayatını örnek vererek kafalarına göre İslam uyduramayacaklarını hatırlatmak istiyoruz. İslam'ın doğrusu Arabistan'da bugün yaşandığı gibidir. Zira Muhammed Türk değildir. Mekke, Medine ve Kabe Anadolu'da değildir, Kuran Türkçe yazılmamıştır. Hal böyle iken onlar yanılış yapıyor da, siz mi daha iyi biliyorsunuz İslam şeriatını? diye sormak ve akla davet etmek gerek.
* * *
Ey inananlar! Durun daha bitmedi..
Şimdi size ahlaksızlığın kralını anlatacağım.
Düşünün, bir ateist bilim insanını.. tüm hayatı laboratuvarda geçecek. Mabede hiç uğramayacak. İnsanlara şifa olacak aşı ve ilaçları bulmak için tedaviler geliştirmek için çalışacak. Ama bilimin peşinden giderken allah'ı tanımayacak olsun. Ama bulduğu ilaçlar milyonların hayatını kurtaracak. Evlatlarının bebeklerinin ölmemesini sağlayan bu insana minnet duymayacak mısınız ateist olduğu için. Aranızda kelle koltukta mı gezecek?
H.üzmez günahını çektikten sonra cennete gidecek de bu adam sonsuza kadar cehennemde yanacak öyle mi?
Hayali bir cennet uğrunda ibadet eden, vaktini sahte bir ödül için ziyan eden, insanlık ve ülkesi için çaba sarfetmeyen insan elbette ki ahlaksız bir spekülatör olarak nitelendirilebilir.
Sen hayatın boyunca okumayacaksın, bebeğinin sağlığını cehaletin ve sorumsuzluğunla riske atıp tedavisini (o da mecbur kaldığında) doktorlara emanet edeceksin, eğitimini sadece okula bırakacaksın. Ona hiçbir şey katmayacaksın. Hayatın namaz ve oruçla geçecek. Kuranı arapçasından bol okuyup, başındaki bezi iyice sıkacaksın da cennet seni bekliyor olacak öyle mi? İnsanlık için emek harcamayan, çaba sarfetmeyen, birşey üretmeyen bir insan, hayatı ibadetle geçip cennete gidecek de, ateist bilim adamı cehenneme gidecek öyle mi? İşte bu düpedüz ahlaksızlıktır.
Evet evet bütün islam aleminden bir değerli marka (örneğin Sony) çıkmaması, iyi bir bilim adamı çıkmaması, tüm 1,5 milyarlık islam alemindeki bilimsel üretimin %95'inin tek başına (sırf laik olduğu ve türbanı kampüse sokmadığı için) Türkiye'den çıkması size birşey ifade etmiyorsa işte bu düpedüz ahlaksızlığın kralıdır..
Din, en zararlı ve beyin öldürücü madde bağımlılığıdır.
Fakat hasta olduğunu kabul etmeyen, tedaviyi reddeden insan şifa bulamayacaktır. Bağımlının oyu da her zaman torbacıya gidecektir.
* * *
Diğer taraftan dürüst ve onurlu insanlar, akıl ve zekalarının bilimin ışığında kendilerini götürdüğü özgürlük mertebesine: ateizme ve sosyalizme ulaşırlar. Orada hayali çıkar hesaplarına, süper vurgun vaatlerine, ol deyince olacak sayısız lüks ve zevkle dolu uydurma cennetlere ve akli kandırılmışlığa yer yoktur..

4 yorum:

  1. kralsın be yürü aslanım

    YanıtlaSil
  2. Sayin yazar.

    diger yazilarinda da baya okumuslugun ve arastirmalarin oldugu cok net öne cikiyor.

    Ama ne yazik ki senin de cok eksiklerin var.

    1. baya kuran a ve islam a yükleniyorsun. Tamam bazi kuran da yazan seyler ilk görünümde yanlis gelebilir.
    Ama Allah yanlis yazmaz ve mesela köleligi iyi saymasini pek inanmak güc.
    Daha cok okuman ve arastirman gerekir ve bunu mesela incil üzerine de yogunlastirirsan cok iyi olur.
    cünkü o zaman incil'in manipule edildigini ve kimler tarafindan manipule edildigini ögrenirsin ve senin fikirlerinde degisir.

    Ve kesin kanitlanmis bir örnek olan bu incil manipulasyonu belki de ayni sekilde kuran da da uygulanmis olabilir ve tahminen de olmustur.
    Allah senin yazdigin olaylari onaylamaz ve onlari yapanlar da cennet ile ödülendirmesi mantiga aykiri.

    Hersey ne kadar iyi de olsa kötüye de kullanilabilinir. ve aynen bu kuran ile de yapilir ve yapiliyor.

    Ve sen asi ile ilac dan bahsediyorsun. ve ne yazik bu konuda sen cok cahillsin. bu ilac ve hele hele asi hakinda okadar onlari üretenleri övmeden asilari bir arastir öna göre gövdeni cam dan disari sal. neye güveniyorsun sende cok bilmis cok okumus ve cok anlamis gibi konusuyorsun ama cok ama cok eksiklerin var.
    Kimleri övüyorsun. ben sana söyleyebilirim. bilimadamlari diyorsun ilac üreten büyüksirketleri diyorsun. onlarin cogu ya mason, ya illuminati veya jesuitlerdir en azindan o sirketleri kontroll ediyorlardir. ve o saydigim isimler ne anlama geliyor? hepsi Satanist' dir. Sen Allah a inanmadiginia göre Allah'in bizat bizi yaratiginada inanmiyorsundur. o zaman DARWIN in Evolution Teorisine inaniyorsundur.
    Yani bizlerin ya maymundan veya deniz ciktigimizi felan filan.
    gercekten buna inaniyorsan bu güne kadar ne kadar okumus arastirmis olsan dahi cogu bosa gitmis anlamina geliyor.
    DARWIN in teorisi mümkün bile degil. asilar faydadan cok insana zarar veriyor ama sen öv onlari Allah'i da ....
    Bana ulas ben sana bazi kaynaklari vereyim onlari oku ve nekadar yanlis ifadeler kullandigini anla.

    venezuela da ikamet ettigini pek zannetmiyorum.
    E mail in ARCOR dan olduguna göre ümidim senin almayada kalman ve almancayi iyi konusmandir. cünkü malesef kaynaklarim almanca.

    Asi, ilac, hastalik, kanser, din, ile alakali dogulari ögrenmek istiyorsan bana ulas. ve övdügün insanlar iyi tani.

    ""alanya07@arcor.de""

    Benden bir uyari kendinizi ve cocuklariniz kesinlikle asi yaptirmayin. cocuklarinizi seviyorsaniz ve onlarin gelecegi sizin icin bir önem tasiyorsa asi ignesi yaptirmayin.

    Ve kötü olan Allah degil Allahin dinini manipule edip milleti kandiran seytani insanlardir.

    Allah bosuna akil vermemis ne dogru ne yanlis diye siz ayirt edebilmeniz icin vermis. birisi gelip sizin din ile kandirmaya calisirsa sizde aklinizi kullanin.

    Saygilarla

    YanıtlaSil
  3. Adam net yazmış allahla kandıranlar utansın

    YanıtlaSil
  4. allah nerede? allahı kim yarattı? neden o konuşmuyor da hep aracılar tutuyor? hadi diyelim allah denilen arap tanrısı gerçekten evreni yaratan zat. Peki bu zatın seni kandırmadığını ve kötü bir varlık olmadığını nereden biliyorsun. bu kadar emin olmana kanıtın ne?

    Sen yukarıdaki soruları kendine bir iyice sor, korkmadan ama, haşa maşa demeden. ondan sonra bence savunulacak yanı kalmayan allah ya da tanrı kültünü savun. Bireylere, yok orada yaşıyorsan bunu öğren, bunu yap, onu bunu oku diyeceğine kendine bu basit soruların cevaplarını bulmaya çalış, bulamıyorsan da zaten buralara yazma. Zira biz dinsizler, allahsızlar, aydınlanmış, tanrı hastalığına tutulmayan ya da tutulup tanrı öcüsünden zihnini kurtarmış zihinler sizden bu dinsel paragrafları değil, bu soruların cevaplarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil