2 Mayıs 2009 Cumartesi

DİN NE İŞE YARAR?

Din, toplumları ve halkı köle yapmanın en kolay, en işe yarar yoludur.
Başka türlü olmasa bu yalan bu kadar kollanıp pazarlanıp cilalanıp
rekor diyanet bütçeleriyle ödüllendirilir miydi? Vahşi kapitalizmin
en sevdiği uyuşturma ve kandırma aracı cennet vaatleri ile dolu "din" dir.
Peki öteki dünyada süper zenginlik palavrasıyla sömürüye karşı gelebilecek
tepkileri bertaraf eden yalancılar ahlaksız da, bu yalanlarına kanan insanlar
masum mu? Her sömürgeci gemisinde misyonerleri de götürmüş.
Latin Amerika’nın karnaval şehri Rio bu yükseklikten muhteşem görünüyor. Dünyadaki en büyük İsa heykelinin Brezilya'da olası sizi şaşırtmasın. Sağlam bir gerekçesi vardı bunu inşa edenlerin..
Zavallı eğitimsiz yerlilerin, Avrupa’dan gelen yoğun Portekizli göçü ve kültür emperyalizmine karşın, kendi geleneksel inanç ve kültürel varlıklarını ne kadar koruyabilecekleri şüphelidir. Nüfusun demografik yapısına göre halkın %75'i Katolik olmuş durumda. Portekizlilerin gelirken dil, din vs. gibi kültürel öğelerini yanlarında getirmeleri mantığa uygun olsa da Vatikan’da bile göremeyeceğimiz bu dev heykelin, hem de bu kadar yükseğe konuşlandırılmış olması gene de şaşırtıcı. Dinler her zaman ihtişamlı mabetleri ile insanoğlunu korkutmuş ve otoriteye boyun eğdirmiştir.
Evet, ne diyor bir Latin amerika yerlisi o unutulmaz sözlerinde:
"Onlar gelirken ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı.
Giderlerken bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı!"

İşte din budur. Halkların başındaki en büyük zulüm ve sömürü aracıdır.
Peki çözüm ne?
Cennet cehennem kurgusu olan kitaplı dinler tamamen yasaklanmalı, mabetler yıkılmalı veya kütüphane, hastane, tiyatro salonu, okul gibi işe yarar kurumlar haline getirilmeli; din adamları ise torna, bilgisayarlı muhasebe vb. gibi meslek edindirme kursuna gönderilmelidir. Çocuklarımızın bağımsız ve özgür geleceği ancak buna bağlıdır. Yoksa her yalana kanan, zavallı bir sömürge devleti olarak egemenlerin insafında bir köle halk oluruz. İran örneğini verenlere ise hemen belirtelim; emperyalizmin kıskacında sonları maalesef Irak gibi o coğrafyaya da özgürlük götürülmek olacak gibi. Dini veya etnik temele oturan her tür siyaset; kısa, orta veya uzun vadede emperyalizmin yemi olmaya mahkumdur. Küresel dünyada efendilerin sınırını çizdiği özgürlük; hedefteki devletlere seçilmiş bir işbirlikçi (hain) iktidarlar eliyle götürülemiyorsa, Irak'taki gibi silahla götürülür. Vahşidir kapitalizm..
Buna karşı durmanın tek yolu ise, halkları özgürleştirecek ilerici siyasetle mümkündür. Bugün Latin Amerika'da güçlenen antiemperyalist politik deneyimler buna çok güzel bir örnektir.

"Ne mutlu dinlerden özgürüm diyene"
"Ne mutlu vicdan ve onurunu satmayanlara"

11 yorum:

  1. aslında ne kadar da açıktır dinin ne amaçla kullanıldığı, topraklarının altı zengin, ancak üzerinde yaşayan ve çeşitli yollarla cahil bırakılmış insanları(fakir)ve etkisiz kılarak kese dolduran emperyalizmin en etkili aracı ... zihnine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ölümden sonrasına çok emin misiniz ki,din hakkında bu kadar kesin ahkam kesebiliyorsunuz?
    Hem,her yönüyle mucize olan bu evren,dünya, canlılar vs. kendi kendine mi oluştu?Bu sorulara çok kesin cevabınız da mı var ki,insanları yanıltıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Ölümden sonra diğer canlılar için ne varsa insan için de o vardır. Diğer canlılara taze gıda veya önce kömür, zamanla petrol olarak fosil yakıt olacağız!.

    Ölümden sonra cennet veya cehennem türü bir alem yoktur. Bu yalanın en büyüğüdür. Din, insanları kandırmak ve beyinlerini iğfal etmek için üretilen güçlü bir uyuşturucu, çeşitli cennet vaatli dinler birer marka, din "adam"ları büyük götüren tüccarlar, ve mensupları da zavallı birer madde bağımlısıdır.
    Bu gerçek, benim zavallı canımı alsanız da değişmeyecektir..

    YanıtlaSil
  4. İlhan akkurt
    DİN NE İŞE YARAR

    Bu yazımızda “ Din vicdan işidir, kişi ile Tanrı arasında bir ilişkidir diyerek toplum işine karıştırılmamalıdır” diyenlerin aksine, dinin insan yetiştirilmesinde toplumun ne işine yaradığını tartışacağız. Din sadece Tanrı ile insan arasında ilişkileri düzenleyen öbür dünyaya ait ritüellerden ibaret değildir. Tabi biz burada zamanla feodal anlayışların bir parçası haline dönüştürülen din anlayışından kastetmiyoruz. İnsanlık Tarihinde dinler daima insanlara birlik beraberlik, dayanışma ve paylaşma, birbirlerinin haklarını gözetmeyi vaaz etmiştir, egoist ve zalimce davranışların karşısında olmuştur. Haksızlığa uğramış zulüm altındaki insanların tek dayanağı olmuştur. Din kendini tanrı yerine koyan kişi veya yönetimlerin kendi çıkarlarını düşünüp diğer insanlara zulmetsine karşı olmuştur. Özetle din, insan hırs ve egoizmine karşı bir sistemdir. Bu açıdan din daima her şeyin sahibi ve insanlara yapılan haksızlığa karşı olan bir Tanrı anlayışına dayanır.

    “Biz ise, istiyorduk ki yeryüzünde ezilmekte olanlara lütufta bulunalım, onları önderler yapalım ve onları varisler kılalım. “(Kasas-5)

    DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

    http://haberexpres.com/yazilar/detay/360

    YanıtlaSil
  5. Bu dinlere inananlara hayret dünyayı düz zanneden islam kabeye (kıble) ye göre namaz kılar aslında dünya yuvarlak olduğu için hertürlü kabeye dönersin net yalan imamlar ne üretir bu kadar para verilirler anlamak mümkün değil her yıl yeni ayetmi geliyor insanlar sadece babaları dedeleri müslünan oluyorlar yada diğer dinlere yöneliyorlar zaten(dinler) yanlış olduğu karşı çıkan herkes katlediyor mantıklı cevap katletmek din maalesef bu

    YanıtlaSil
  6. kesin sesinizi oç ları okumadan etmeden aptallar

    YanıtlaSil
  7. kesin sesinizi oç ları okumadan etmeden aptallar

    YanıtlaSil
  8. oç piç aq ya cehennemde yanınca görcen inşşaaallllaaahh

    YanıtlaSil
  9. Benim inancım hava toprak şu)gerisi hikaye

    YanıtlaSil
  10. Sermaye SINIFININ dini imanı ALLAHI yoktur)Sömürülen sınıfının inancı vardır)bilinçsiz olduğu için mantığını kullanmadığı için sömürü varolacak tır)

    YanıtlaSil
  11. Akıllı Mantıklı düşünebilen araştıran ve sebep sonuç ilişkisi kurabilen insan vicdanlı ve merhametli olur õbür dünyada ihtiyaç duymaz

    YanıtlaSil